Сьогодні авіаквиток дає право не тільки на переліт заданим маршрутом, а й на низку додаткових сервісів як на борту літака, так і за його межами. Пропонований сервіс може відрізнятися залежно від авіакомпанії, у якій придбано квиток. Деякі послуги є безкоштовними, а деякі – тільки за додаткову плату. Незалежно від їхньої вартості, усі додаткові послуги потрібно замовляти за певний час до вильоту для того, щоб авіакомпанія підтвердила можливість їхнього надання.
Безкоштовні послуги бувають такі:
– Попереднє бронювання місця на борту літака.
Під час бронювання авіаквитка або після закінчення цієї операції (найпізніше за 3 години до вильоту) Ви можете забронювати для себе місце в літаку. Така можливість не дає 100% гарантії отримати бажане місце. Цей запит є рекомендованим. Щоб бути впевненим в отриманні бажаного місця, його можна вибрати під час онлайн-реєстрації на сайті авіакомпанії.
– Харчування на борту залежно від ваших уподобань.
Під час складання стандартного меню враховується тривалість польоту, сезон, традиції основного потоку пасажирів на маршруті.
Багато авіакомпаній під час польотів на короткі відстані не пропонують харчування на борту, щоб максимально зменшити вартість авіаквитка. Закуски і напої в цьому випадку можна придбати за додаткову плату.
Окрім звичайного бортового харчування, авіакомпанії мають можливість надати більше двадцяти видів спеціального харчування, приготованого з урахуванням віку, медичних показань і релігійних переконань пасажирів. Додаткова плата за замовлення спеціального харчування не стягується.
Можливість вибору того чи іншого виду спеціального харчування залежить від авіакомпанії та загальної тривалості польоту.
Цю послугу рекомендується замовляти заздалегідь під час оформлення авіаквитка, не пізніше ніж за 36 годин до вильоту рейсу, а потім треба підтвердити своє замовлення під час реєстрації на рейс в аеропорту.
Найбільш поширені типи спеціального харчування:
ASIAN VEGETARIAN (AVML) |
харчування азіатських/індійських вегетаріанців є пікантними вегетаріанськими міксами і допускає обмежене вживання молочних продуктів. |
BABY / INFANT (BBML) |
до такого раціону входять звичайні продукти харчування. Це можуть бути м'ясо, овочі, фрукти і десерти, які пройшли спеціальну обробку. |
BLAND (BLML) |
для тих, хто має шлунково-кишкові захворювання. Продукти з низьким вмістом жиру – дієтичні продукти. Немає гострих продуктів та тих, які погано переносяться. |
CHILD (CHML) |
їжа м'яка, її легко пережовувати, і вона включає так звані пальчикові продукти (морквяні палички, фрукти, сир, печиво тощо). |
DIABETIC (DBML) |
без додавання цукру. Збільшені складні вуглеводи. Високоволокнисті продукти. Низький вміст жиру. Калорії приблизно 2000-2400 за 24 години. |
FRUIT PLATTER (FPML) |
складається зі свіжих фруктів або консервованих непідсолоджених фруктів. Добавки відсутні. |
GLUTEN-FREE (GFML) |
без клейковини. Виключена вся їжа, для приготування якої використовується пшениця, жито, ячмінь, овес. |
HIGH FIBER (HFML) |
багатоволокнисті продукти, розчинні і нерозчинні волокна, клітковина (фрукти, овочі, багатоволокнисті злакові продукти, бобові, горіхи). |
HINDU (HNML) |
яловичина, телятина і свинина в такому харчуванні відсутні. Дозволено баранину, свійську птицю, рибу і молочні продукти. Перевага віддається гострим стравам, «каррі». У випадку, якщо Вам знадобиться вегетаріанське харчування індусів, Ви можете замовити азіатське/індійське вегетаріанське харчування у вигляді замінника. |
KOSHER (KSML) |
уся їжа готується відповідно до вимог іудаїзму. |
LOW CALORIE (LCML) |
низькокалорійне. Підвищений вміст складних вуглеводів, низький вміст жиру. Калорії приблизно 1200 на добу. |
LOW CHOLESTEROL / |
з низьким вмістом холестерину, жиру. Підвищений вміст складних вуглеводів, багатоволокнистих. Дієта з низьким вмістом жиру, холестерину; незбагачені жири. |
LOW PROTEIN (LPML) |
обмежена кількість продуктів, що містять велику кількість білків (м'ясо, риба, яйця, молочні продукти). Під час приготування такої їжі не використовується сіль. |
LOW PURIN (PRML) |
мінімальний вміст пурину (пурин не рекомендується хворим, які страждають відкладенням солей), жири помірно обмежені. Фрукти та овочі. |
LOW SODIUM / |
під час приготування не використовується сіль, виключена їжа з високим вмістом солі. Мінімальний вміст натрію. |
MOSLEM (MOML) |
мусульманське. Свинина у вигляді побічних продуктів заборонена, желатин і алкоголь не використовуються. Подається м'ясо білої риби із сімейства лускатих, яка вважається такою, що відповідає нормам ісламу. Молоко дозволено. |
NON LACTOSE (NLML) |
відсутні молочні інгредієнти. |
ORIENTAL (ORML) |
східне. Основна страва є гострою, у східному стилі (з м'яса, домашньої птиці, риби). |
RAW VEGETARIAN (RVML) |
вегетаріанцям, що вживають сирі овочі, може бути запропоновано поєднання сирих фруктів і/або овочів. До меню не включено продукти, вирощені або оброблені неорганічним шляхом, або зі спеціальними добавками, консервантами. |
SEA FOOD (SFML) |
риба і/або морепродукти готуються відповідно до місцевих традицій. |
SPECIAL (SPML) |
запит спеціального харчування, що не має стандартного коду. Необхідна деталізація: only fish, no meat. |
VEGETARIAN / MILK, |
вегетаріанське, з використанням молока і яєць. |
VEGETARIAN / |
вегетаріанцям не пропонують м'ясо або м'ясні продукти, рибу, борошно, а також продукти зі свинячим салом і желатином. |
Колосальний досвід, довіра туристів і співпраця з найкращими партнерами. Ми динамічні, постійно розвиваємося і покращуємо тури, відкриваємо нове і пропонуємо особливе.
Спілкування, індивідуальний підхід, увага до дрібниць та нюансів, правильна логістика, якість готелів, оперативність, інформаційний супровід та чесна ціна.
Досвідчені, заглиблені у матеріал, закохані у свою роботу та уважні до людей гіди супроводжують усі наші тури.